flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

18 січня 2024, 10:52

15 січня 2024 року  у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайську судом  розглянуто кримінальне провадження № 1-кп/484/98/24 (справа № 484/4751/23) за обвинуваченням гр.Л.  у  вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 190 ч.2 ст. 190 КК України та ухвалено вирок,  яким гр.Л. визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 190 ч.2 ст. 190 КК України та остаточно призначено  покарання, на  підставі ч.1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки.

Запобіжний захід Л. до набрання вироком законної сили залишено у вигляді тримання під вартою.

Вирок не набрав законної сили.

Судом  встановлено 76 епізодів  протиправної діяльності обвинуваченої за шахрайство, яке полягало в обмані родичів зниклих та полонених військовослужбовців, в результаті чого потерпілим  завдано збитків на суму майже 270 тисяч гривень.

При обрані  міри покарання Л. судом враховано, що обвинувачена вчинила кримінальний проступок та нетяжкі злочини, є особою з інвалідністю ІІІ групи.

Обставинами, що пом’якшують покарання, суд вважає повне визнання вини обвинуваченою, щире каяття у скоєному, сприяння розкриттю злочину, часткове добровільне відшкодування завданого збитку, те, що вона має на утриманні двох малолітніх дітей та вперше притягується до кримінальної відповідальності.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої, судом не встановлено.

Цивільний позов під час судового розгляду не заявлявся.

 

Прессекретар суду                                            О.П.Бикова